نوشته شده توسط : احسان
چند روش بسیار جالب برای افزایش امنیت فایل ها در ویندوز

در این آموزش قصد دارم سه روش جالب برای افزایش امنیت فایل ها در ویندوز به دوستان معرفی کنم .

روش اول : قفل کردن یک پوشه به گونه ای که با کلیک بروی این پوشه به جای آن که محتویات داخل پوشه باز شود محتویات یک پوشه دیگر و مسیر دیگری در ویندوز XP نمایش داده میشود . این روش را من قبلا با عنوان " چگونه می توان در ویندوز xp فولدری با امنیت بالا ایجاد کرد " آموزش داده بودم که با کمی تغییرات آنرا به روز کردم .

روش دوم : مخفی کردن انواع مختلف فایل ها در یک عکس :
 

در این روش جالب دوستان میتوانند یک یا چند نوع فایل مختلف ( مانند txt, exe, mp3, avi و .... ) را در یک عکس با فرمت JPG مخفی کنند . با کلیک بروی این عکس به هیچ عنوان فایل های شما باز نخواهد شد و فقط عکس قابل مشاهده خواهد بود و کاربر به هیچ عنوان شک نخواهد کرد که در این عکس فایل و یا حتی نرم افزاری مخفی شده است .

روش سوم : استفاده از نرم افزار TrueCrypt

با استفاده از نرم افزار رایگان و بسیار مفید TrueCrypt میتوان یک و یا چند درایو مجازی درست کرد و اطلاعات مهم را در داخل این درایوهای مجازی کپی کرد . این درایوهای مجازی را میتوان از طریق خود نرم افزار و با وارد کردن پسورد در پنجره MY computer فعال کرد و زمانی که به این درایوها احتیاجی نداریم آنها را غیر فعال و مخفی کنیم .



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: برچسب‌ها: آموزش ,
:: بازدید از این مطلب : 1709
|
امتیاز مطلب : 100
|
تعداد امتیازدهندگان : 29
|
مجموع امتیاز : 29
تاریخ انتشار : دو شنبه 2 اسفند 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : احسان

رفع اشكالات متداول در برنامه Word

قسمت اول

 

مایكروسافت رابط این برنامه را به میزان زیادی تغییر داده و قالب‌های فایلی آن را به‌روزرسانی كرده و ویژگی‌های جدید بسیاری را به آن اضافه كرده است.

رابـط و قالب‌های فایلی جـدیـد به هـمراه بـرخی ویـژگی‌های شگفت‌انگیز، یكی از مـواردی اسـت كه كاربــرانی كه عادت به نسخه‌های قدیمی برنامه Word داشـته‌اند را به دردسر انداخته اسـت. در این سری مـقالات به رفع برخی مـشكلات در بـرنامه Word می‌پردازیم؛ هـمچنین دسـتورالعمل‌هایی را نـیز در خـصوص Word 2003 ارائه خواهیم كرد.

 

word 2007

مشكل: عـدم تـوانـایی نسـخه قدیـمی Word در باز كـردن فایل‌های ذخیره شده توسط Word 2007.

 

 

راه‌ حل: قالب پیش‌فرض فایل‌های Word 2007 یعنی DOCX، مجموعه‌ای فشرده از فایل‌های XML ایجاد می‌كند كه هر یك شامل اطلاعاتی در مورد سند مربوطه هستند. این فایل‌ها نه تنها با نسخه‌های قدیمی Word، بلكه با سایر برنامه‌هایی كه سابق بر این، قادر به باز كردن فایل‌های Word بودند، سازگاری ندارند. كاربرانWord 2003 Word 2002 و Word 2000 در صـورت نصب Microsoft Office Compatibility Pack می‌تــواننـد فایل‌های Word 2007 را باز كنند.

همچنین می‌تـوانید از گزینه Save As برای ذخیره فایل‌ها در قالـب Doc كه با نـسـخه 97 تا 2003 بـرنامـه Word سـازگار اسـت، اسـتفاده كنیـد. كاربران سایـر برنامه‌ها می‌توانند از یك مبدل فایل رایـگان مانـنـد www.zamzar.com) Zamzar) بهره گیرند.

اگر از ویژگی‌هایی كه منحصـر به Word 2007 هستند، استفاده می‌كنید؛ مانند تم‌ها، این بخش‌ها در فرآیند تبدیل فایل، انتقال داده نخواهند شد و ممكن است برخی از اطلاعات از بین بروند. هنگامی كه مجدداً فایل تبدیل شده را باز كنید، Word 2007 هر تعداد از ویژگی‌ها را كه ممكن باشد، بازیابی خواهد كرد، اما نمی‌تواند تمامی فرمت‌بندی‌های از بین رفته را بازیابی كند. اگر می‌خواهید تمامی اطلاعات شما باقی بماند، بهتر است دو نسخه از فایل خود را ذخیره كنید؛ یك نسخه در Word 2007 و یـك نسخه برای كاربران سایر نسخه‌های Word.

 

 

مشكل: عدم دسترسی به تمامی ویژگی‌های Word 2007، در زمان باز كردن فایل‌های ایجاد شده توسط نسخه‌های قدیمی‌تر Word

 

 

راه‌ حـل: Word 2007 دارای ویـــژگی جــدیــدی بـا نـام Compatibility Mode اسـت كه بـرای به حـداقل رسانـدن مشكل سازگاری بین نسـخه 2007 و نسخه‌های قدیمی طراحی شده است. زمانی كه شرایط خاصی از قبیـل باز كردن فایلی كه در نسخه‌های قدیمی Word ذخیره شـده باشـد، به وجود آید، Word 2007 به حالت Compatibility Mode سوئیچ می‌كند. در این حالت، Word 2007 ویژگی‌های منحصر به آن نسخه از برنامه را محو ساخته و یا به ویژگی‌های قدیمی از قبیل Smart Art كه در Word 2007 بهینه شده است، مراجعه خواهد كرد.

اگر Word 2007 در ایــن حـالــت عــمــل كـنــد، عــبارت Compatibility Mode در نوار عنوان ظاهر خواهد شد.

به منظور به دست آوردن حداكثر كارآیی از فایل‌های قدیمی با Word 2007، آنها را باز كرده، روی دكمه Microsoft Office كلیك كرده و گزینه Convert را انتخاب كنید. زمانی كه یك فایل Word قدیمی را در قالب DOC X ذخیره كرده و آن را ببندید و گزینه Maintain Compatibility With Word 97 -2003 را انتخاب نكنید، Compatibility Mode خاتمه می‌یابد.

 

 

مشـكل: بروز مـشكل در سبك Normal پیـش‌فرض Word 2007، وجود فواصـل اضافی در قبل و بـعد از پاراگـراف‌ها و

معرفی مایکروسافت آفیس 2007

استفاده از فونت Calibri به جای Times New Roman.

 

 

راه حـل: می‌توانـیـد سـبـك Word 2007 را بـه اسـتانداردهای Word 2003 تبـدیل كنـیـد. بـه منظـور انجـام ایـن كار، گزیـنه Change Styles را در كـــادر Styles انـتـخاب كـرده و مـاوس خود را روی Style Set قرار دهید تـا مـنــوی آن بـاز شــود و روی Word 2003 كلیك كنید. مـجدداً Change Styles را انتـخاب كـنیـد امـا مـاوس خــود را روی Fonts قرار داده و سبـك Office Classic را انتخاب كنید.

اگر فونت‌های پیش‌فرض Word 2007 را دوست ندارید، می‌توانید Style Set را به Word 2003 تغییر دهید.

به منظور كسب تمامی ویژگی‌های Word 2007 در سندی كه در نسخه قدیمی‌تر Word ایجاد شده است، از ویژگی Convert استفاده كنید.

به منـظور اعـمال ایـن تنظیمات در تـمامی اسـناد جـدیـد به صـورت پیش‌فـرض، Change Styles را انــتــخــاب كــرده و ســپـــس Set As Default را انتـخاب كنید. اگر مایلید كه سـبك Word 2007 را بازگردانیـد، ایـن فـرآیـنـد را به صورت معكوس انجام دهید.

Word 2003: ایـــن مــشــكل مختـص Word 2007 اسـت. اگـر یــك سـنـــد Word 2007 را در Word 2003 باز كنید، ممكن است سبـك‌های Word 2007 از جــمله قالب Normal جدید را انتقال دهد. به منـظـور تنظیـم مجـدد سـبـك‌ها در Word 2003، گـــزیـــنــــه Styles and Formatting را ازمـنوی Format انتـخاب كرده و گزینـه Custom را از پایـین قـاب ظاهر شده انتخاب كنید.

روی دكـمـه Styles در پـایـیـن Format Settings و سپس روی دكمه Organizer در پایین Style كلیك كنید.

در این پنجره، می‌توانید سبك‌ها را در سند جاری حذف كرده و یا از طریق قالب جهانی Normal.dot روی سبك‌های پیش‌فرض بازنویسی كنید. (بازنویسی روی Normal، استانداردهای سبك Word 2007 را حـذف خـواهد كرد.) اگـر روی سـبك‌های Normal.dot بازنویـسی كرده‌ایـد، ایـن قابلـیت را در اخـتیار نخواهید داشت. اگر از ابـزار جست‌وجو در منـوی Start برای یافتن Normal.dot و نام‌گذاری مجدد آن بهره می‌گیرید، Word زمانی‌كه برنامه را مجدداً راه‌اندازی كنید، آن را با Normal.dot پیش‌فرض جایگزین خواهد كرد.

 

مشكل: قفل شدن و یا عملكرد عجیب سند Word.

 

 

راه حـل 1: Word 2007 و Word 2003 دارای ویــژگی‌های Auto Recovery هستند. این ویژگی‌ها در صورت خرابی یك سند، سعی می‌كنند آن را بازیابی كنند. اما احتمال خرابی اسناد پیچیده (به ویژه آنهایی كه دارای فرمت‌بندی زیادی هستند)، وجود دارد.

در این حالت بهتر است بخش‌های سند كه دارای فرمت‌بندی نیستند را Cut كرده و در فایل جدیدی Paste كنید. سپس زمانی كه فقط آخرین پاراگراف فایل قبلی باقیمانده، كلیدهای END+CTRL را فشار دهید تا تمامی موارد به جـز علامت پاراگـراف آخر (كه برخی اطلاعات مربوط به فرمت‌بندی در آن ذخیره شده است) انتخاب شود. این موارد را در فایل جدید Paste كنید.

راه حل 2: اگر مشـكل هـمچنان وجـود داشـت، در فایـل جـدید، فرمت‌بندی‌های پیچیده از قبیل جـداول، نمـودارها و تصاویر گرافیـكی را Cut كرده و در یـك فایل مجزای جـدید Paste كنید. این كار را به صورت تك تك انجام دهید. در ایـن صورت، زمانی كه مشكل تكرار شود، می‌توانید بخش مشكل‌ساز را یافته، حذف و یا جایگزین كنید.

راه حل 3: اگر این موارد بسیار زیاد بودند و كنترل آنها ممكن نبود، راه حل دیگر، ذخیره فایل با فرمت دیگر از قبیل HTML ،RTF و یا TXT و سپس تبدیل آنها به فایل Word است.

این كار موجب می‌شود كه فرمت‌بندی دارای اشكال از سند خارج شود اما با این كار برخی از فرمت‌بندی‌های خـود را از دسـت خواهید داد. اگر نمی‌توانید زمانی كه سند قفل می‌شود، آن را بـاز كنید، به مشكل و راه‌‌‌حل قبـلی كه پیش از ایـن ذكر كردیم، مراجعه كنید. سعی كنید با استفاده از مقـاله موجـود در آدرس http://support.microsoft.com/kb/827099، سایر نسخه‌های فایل را بازیابی كنید.



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 1424
|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : احسان

مشکلات برنامه Word و راه‌حل‌ها

قسمت دوم

- مرور قسمت اول

مشكل: عدم امكان چاپ اسناد و یا مطلوب نبودن صفحات چاپ شده

 

 

راه حل 1: اشـكال در چاپ بنابر دلایل مختلفی رخ می‌دهد كه ممكن اسـت به بـرنامه Word مـربوط نباشند. به منظور یافتن علل دیگر، سعی كنید تا فایل‌ها را از طـریق برنامه‌های دیگر چاپ كنیـد (بهتر اسـت از بــرنـامــه‌های Office استفاده نكنید.) اگـر باز هم قادر به چاپ سند موردنظر نبودید، احتمالاً مشكل به برنامه Word مربوط نیست. اما اگر توانستید سند را چاپ كنید، سعی كنید كه یك سند Word ساده كه فقط شامل متن باشد را چاپ كنید.

اگر توانستید یك سند متنی ساده Word را چاپ كنید، سند جاری و یا یكی از بخش‌های آن ممكن است مخدوش شده باشند. بدین منظور سند را Cut كـرده و در یـك فایل جدید Paste كنیـد و مـجدداً سعی در چاپ آن كنیـد. اگر باز هـم این كار موفقیت‌آمیز نبود، جـدا كردن بخـش‌های مخـتلف سـند ممكن است علت مـشكل را نشان دهد. (ابتدا یك فایل آزمایشی با یك نام جدید ایجاد كنید.)

تصاویر گرافیكی، ماكروها، هدرها، پانوشت‌ها،‌ جداول و فیلدهای ادغام شده،‌ همگی می‌توانند مـشكل‌ساز باشند. این موارد را به انتخاب خود حـذف كنید و سـپس بـررسی كنیـد كه آیا مـشكل برطرف شده است یا خیر. در صورت برطرف شـدن مشكل، آن موارد را بایـد دوباره ایجاد كنیـد و یا فایل را باز كرده و مجدداً ذخیره كنید و آیتم‌ دارای اشكال را جایگزین كنید.

راه حـل 2:

 

اگـر راه حل قـبلی موفقیت‌آمـیز نبـود، فونـت‌ها را با فونت دیگری جایگزین كنید. برای تشخیص این امر كه آیا فونتی مخدوش شده است یا خیر، با استفاده از كلیدهای A+Ctrl كل متن را انتخاب كرده و فونت را تغییر دهید. اگـر توانستید سند را چاپ كنید، فونت را تغییر دهیـد. آسان‌ترین روش بـرای انجام این كار، استفاده از ابـزار Find And Replace است. كلیدهای F+Ctrl را بـفـشارید و سپـس روی زبانه Replace كلیك كنید. روی كادر مـحاوره‌ای Find What كلیك كنیـد تا مـكان‌نما در آن قرار گیرد. روی دكمه More كلیك كنید. سپـس روی دكمه Format و Font كلیك كرده و فونتی را كه می‌خواهید بیابید و فونت جایگزین آن را مشخص كنید. ویژگی‌های دیگر از قبیل انـدازه فونت را تغییر ندهیـد. روی OK كلیـك كرده و سپس فرآیند را تكرار كنید اما بایـد مكان‌نما در كادرمـحاوره‌ای Replace With قـرار داشـته باشـد. روی Replace All كلیك كنید تا تمامی فونت‌های مشكل آفرین تغییر یابند.

اگر مشكل از فونـت باشد، از فونت دیـگری استـفاده كرده و یا آن را مجدداً نصب كنید. نصـب مجدد فونت، فراتر از این مقاله است و در ایـن مقاله به آن نخـواهیم پرداخت، اما مایكروسافت  ویژگی Find And Replace، جایگزین كردن فونت‌های مخدوش در سند را آسان می‌سازد.

مـقاله جالـبی در این خصوص ارائه داده اسـت كه با مـراجعه به آدرس support.microsoft.com/kb/314960 می‌توانید آن را مطالعه كنید.

اگر با این كار مشكل برطرف نشد، احتمالاً سند دچار اشكال شده است. در این حالت باید به مشكلی كه در قسمت اول به آن پرداخته شده ، تحت عنوان: "قفل شدن و یا عملكرد عجیب سند Word" مراجعه كنید.

راه حل 3: اگر چاپ از طریق یك سند Word دیگر، موفقیت‌آمیز نبود، مـمكن اسـت اشـكال در خـود برنامه Word باشد. در این حالت، آسان‌ترین راه حل، بهره‌گیری از برنامه سیستم توكار Word 2007 اسـت. در بـرنـامه Wordروی دكـمه Microsoft Office كلیك كرده و Word Options را انـتخاب كنید. Resources را انتخاب كرده پس از كلیك روی Diagnose، فرمان‌های ظاهر شده بر روی صفحه را دنبال كنید. (در Word 2003، پس از باز كردن برنامه Word، روی Help در نوار منو كلیك كرده و Detect and Repair را انتخاب كنید. سپس روی Start كلیك كنید. احـتمالاً به CD نصب Office یا Word نیاز خواهید داشت.)

اگر هیچ یك از این پیشنهادات موثر نبود، به مقاله ارائه شده در آدرس support.microsoft.com/kb/826845 مراجعه كنید. در این مقاله اطلاعاتی در خصوص رفع اشكالات مربوط به چاپ در ویندوز ارائه شده است.

 

مشكل: باز نشدن سند Word

 

 

راه حل 1:  برنامه Word دارای ویژگی تعمیر خودكار است كه می‌تواند یـك فایل مخـدوش را كه باز نمی‌شـود، تعمیر كنـد.

مسئله

در Word 2007، روی دكـمه Microsoft Office كلیـك كـرده و سپس روی Open كلیك كنید. (در Word 2003، از منوی File، گزینه Open را انتخاب كنید.) سپس سند موردنظر خود را یافته و برای انتخاب آن، روی آن كلیك كنید. روی فلش رو به پایین در كنار دكمه Open كلیك كرده و گزینه Open And Repair را انتخاب كنید.

راه حل 2: اگر راه حل قبلی موفقیت‌آمیز نبود، سعی كنید موقتاً از پیچیدگی سند خود بكاهید. بدین منظور Word 2007 را باز كرده، در مـنـوی View، در بـخـش Document Views، روی Draft كلیك كنیـد. روی دكمه Microsoft Office كلیـك كنیـد. روی Word Options كلیـك كرده و گزیـنه Advanced را انتخاب كنیـد. در زیـر بخـش Show Document Content، گـزیـــنـــه‌ Show Picture Placeholders و گــزیـنــه Use Draft Font In Draft And Outline Views را علامـت‌دار كـنــیــد. در زیــــر بـــخــش General، گــزیــــنـــــه Allow Opening A Document In Draft View را علامـت‌دار كـرده و سپس گزینه Update Automatic Links At Open را از حالت انتخاب خارج كنید. حال سند را باز كنید.

Word 2003: در منوی Normal ،View را انتخاب كنید. در منوی Tools، گزینه Options را برگزیده و روی زبانه View كلیك كنید. گزینه‌های Picture Placeholders (در بخش Show) و Draft Font (در بخش Outline And Normal Options) را علامت‌دار و روی زبانه General كلیك كنید. در زیر General گزینه Options Update Automatic Links At Open را از حالت انتخاب خارج كنید. روی OK كلیك كنید. سعی كنید مانند همیشه و به صورت معمولی سند را باز كنید.

اگر فایل باز شد (Word 2007 یا Word 2003)، آن را مجدداً با یك نام فایل جدید ذخیره كنید. سپس مراحل ذكر شده در مشكل بعدی، یعنی: "قفل شدن و یا عملكرد عجیب سند Word" مراجعه كنید تا مشكلات مربوط به خرابی فایل را برطرف سازید.

راه حل 3: اگر سند باز نشد، می‌توانید با استفاده از یك مبدل online مانند Zamzar و یـا یـك بـرنـامـه سـازگار (كاربـران Word 2003 بایـد از بـرنامه WordPad استفاده كنند)، سـند را به قالب دیگری تبدیل كنید. بهترین قالـب‌ها RTF یا HTML هستنـد كه بـرخی از فرمت‌بنـدی‌های انـجام شـده را نیـز حفظ می‌كنند. فرمـت TXT چندان توصیه نمی‌شود؛ زیرا فقط نوشته‌ها را ذخیره می‌كند و هیچ یك از فرمت‌بندی‌های انجام شده را ذخیره نمی‌كند. اگر توانستید سنـد را تبدیل كرده و آن را باز كنیـد، آن را در یك فایل جدید كپی و سپـس Past كنید و هر تغییری را كه در فرمت‌بندی‌ آن لازم بود، اعمال كنید.

اگر نمی‌خواهید فرمت‌بندی شما از بین برود، برخی برنامه‌های ترمیم اسناد Word وجود دارند كه می‌توانید از آنها بهره گیرید. همچنین می‌توانید نسخه‌های دیگر سند را نیز مورد استفاده قرار دهید. (البته در این حالت، هیچ تضمینی وجود ندارد كه فرمت‌بندی شما حفظ شود.) به منظور كسب راهنمایی‌های بیشتر به مقاله ارائه شده در آدرس support.microsoft.com/kb/827099 مراجعه كنید.

Word 2003: از منوی Run ،Start را انتخاب كرده و عبارت wordpad را در كادر ظاهر شده تایپ كنید. زمانی كه WordPad باز شد، از منوی File گزینه Open را انتخاب كنید. در منوی بازشوی Files Of Type، گزینه (Word For Windows (*.doc را انتخاب كنید. سپس فایل دارای اشكال را یافته و آن را باز كنید.

اگر توانستید فایل را باز كنید، آن را با قالب RTF یا HTML ذخیره كنید. سپس فایل RTF یا HTML را باز كرده و مجدداً آن را با قالب Doc ذخیره كرده و هر فرمت‌بندی كه مایل هستید، ایجاد كنید.

 

سعی کردیم در این مقالات به برخی از متداول‌ترین مشكلاتی كه به هنگام كار با Microsoft Word 2007 با آن روبـه رو خـواهید شد، اشـاره کنیم. اگر بـرنامه Word به شما پیشنهـاداتی در خصوص رفع مشكلات ارائه كند، بهتر است به آن توجهی نكرده و به مقاله موجود در آدرس support.microsoft.com/kb/921541 مراجعه كنید. به هنگام پیروی از پیشنهادات ارائه شده، بسیار مراقب باشید، زیرا آنها تغییراتی را در سیستم فایل‌ها ایجاد می‌كنند.

 



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 1506
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : احسان

چه طور از مترجم گوگل استفاده کنيم؟

 

چندين ماه از ارائه مترجم گوگل مي‌گذرد. گوگل که درست در زمان انتخابات ايران سرويس مترجم فارسي خود را در حالت آلفا فعال کرد (درست همان زمان که فيس‌بوک نسخه فارسي ارائه داد!) بعد از گذشتن چندين ماه از حالت بتا در آماده و به نوعي در مرحله پاياني کار قرار دارد.

مترجم گوگل

مترجم گوگل قرار نيست مانند انسان متن ها را براي شما ترجمه کند. مترجم گوگل فعلا نمي تواند معناگرايانه ترجمه کند حتي خيلي از عبارات را خنده دار و اشتباه ترجمه مي کند ولي قدرت باور نکردني در ترجمه به چندين زبان مختلف دارد.

مهم ترين ويژگي آن ترجمه از فارسي به چندين زبان مختلف از جمله فرانسوي، اسپانيايي، چيني و... و همين طور از اين زبان ها به فارسي است.

 

چه طور از مترجم گوگل استفاده کنيم؟

وارد مترجم گوگل شويد. فرض کنيد مي خواهيم عبارتي را از فارسي به انگليسي ترجمه کنيم. در قسمت Translate from گزينه Persian و در قسمت Translate into گزينه English را انتخاب کنيد.  در باکس اصلي صفحه عبارت مورد نظر خود را بنويسيد. از ويژگي هاي مترجم گوگل ترجمه ريل تايم است. يعني شما همان هنگامي که تايپ مي کنيد نتيجه ترجمه را هم مي توانيد ببينيد.

از ويژگي هاي جالب مترجم گوگل آپلود کردن فايل ها به زباني ديگر و دانلود کردن آنها به زباني است که مي خواهيم به آن ترجمه شود. براي اين کار در قسمت Enter text or a webpage URL, or upload a document. روي گزينه  upload a document کليک کنيد.

مترجم گوگل

از ديگر ويژگي هاي آن مي توان به ترجمه کامل يک وبسايت اشاره کرد.اگر آدرس اينترنتي سايت را در باکس اصلي وارد کنيد گوگل کل آن سايت را براي شما ترجمه مي‌کند و صفحه ترجمه شده نشانتان مي‌دهد.

براي مثال صفحه دانش و فناوري را با گوگل به اينگليسي ترجمه کرديم و نتيجه تصوير زير شد:

مترجم گوگل

مترجم گوگل ما را ذوق زده مي کند!

در سمت چپ، گزينه Translated Search را انتخاب کنيد. صفحه جديدي براي شما باز مي شود. در اين صفحه شما مي توانيد از عبارتي را انگليسي سرچ کنيد و گوگل علاوه بر آنکه عبارت را براي شما ترجمه مي کند تمام نتايج آن عبارت را دو به زبان انگيليسي و فارسي نشان مي‌دهد.

مترجم گوگل

اين بار از سمت چپ صفحه گزينه Tools and Resources را انتخاب کنيد. در اين قسمت گوگل ابزار مورد نياز شما را فراهم مي کند. قسمت اول که Make your website instantly available in other languages نام دارد، شما مي توانيد وبسايت خود را به هر زبان ديگري ترجمه کنيد. فرض مي کنيم وبسايت شما به زبان فارسي است پس از گزينه Select the language of your webpage گزينه Persian را انتخاب کنيد. در قسمت Translation languages دو گزينه All languages و Specific languages ميبينيد. با انتخاب گزينه اول مراجعه کننده به وبسايت شما مي تواند صفحه را به هرزباني که مي خواهد ترجمه کند ولي در گزينه دوم شما از بين زبان هاي ارائه شده مي توانيد هر زباني را که دوست داريد انتخاب کنيد.

در مرحله آخر کد مترجم گوگل را داخل کدهاي وبسايت خود کپي و پيست کنيد.

 

در پايين صفحه قسمت Get 1-click translations from your browser's toolbar با درگ کردن (کشيدن) هر زبان به قسمت تولبار مرورگر خودتان مي توانيد با يک کليک هر صفحه اي که مي خواهيد را ترجمه کنيد.

مترجم گوگل

براي دوستاني که با اصطلاح درگ کردن آشنا نيستند بايد بگويم که روي هر زباني که مي خواهيد فقط يک بار کليک کنيد و همان طور که دکمه موس را پايين نگه مي داريد موس را بکشيد سمت تولبار مرورگر خودتان. اين طوري گزينه مورد نظر در تولبار قرار جا مي گيرد.

مترجم گوگل


:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 1526
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : احسان

15 نکته کامپیوتری که اگر ندانید باعث خنده دیگران می شوید

 

افراد زیادی از خیلی از تعاریف و نکات ابتدایی کامپیوتر که برای اکثر مردم خصوصآ جوانان بسیار بدیهی و جا افتاده است بی اطلاع هستند.

در ادامه به توضیح برخی از ابتدایی ترین نکاتی می پردازم که هر کاربر ساده کامپیوتر باید بداند. اگر از کاربران تازه کار کامپیوتر هستید دوستانه توصیه می کنم این مطلب را با دقت بخوانید.

 

1- اول آدرس ایمیل www نمی گذارند: اول آدرس ایمیل هرگز www نمی گذارند.

 

2- اینترنت اون علامت e آبی رنگ نیست: اون e آبی رنگ علامت برنامه Internet Explorer، محصول شرکت Microsoft است. خود اینترنت یک شبکه است که برنامه یا آیکون خاصی ندارد.

15 نکته کامپیوتری

Internet Explorer به شما کمک می کند از این شبکه برای دیدن سایت های مختلف استفاده کنید. درست مثل اینکه می توانید برنامه کانال های تلویزیون را با یک تلویزیون Panasonic یا با یک تلویزیون Sony یا با هر مارک دیگری ببینید.

برنامه های دیگری هم وجود دارند که کار آن e آبی را می کنند و حتی خیلی بهتر! مثل Safari، Chrome، Opera یا Firefox که می توانید از آنها استفاده کنید.

 

3- چت همان یاهو مسنجر نیست: چت کردن لازم نیست حتمآ با برنامه یاهو مسنجر انجام شود. یاهو یکی از شرکت هایی است که سرویس چت اینترنتی را ارائه می کند. با ICQ، MSN Messenger یا Gtalk و… هم می توانید چت کنید (با سایر کاربران همان سرویس).

 

4- هر کامپیوتری الزامآ ویندوز نیست: این خیلی مهمه! ببینید یک کامپیوتر را خاموش فرض کنید! اصلآ به آن چه روی صفحه مانیتورش دیده می شود فکر نکنید. این به خودی خودش یک کامپیوتر است. حالا باید یک برنامه روی این کامپیوتر نصب بشه که این کامپیوتر بتونه روشن بشه و ما ازش استفاده کنیم. به این برنامه ها می گوییم «سیستم عامل» یا «Operating System» یا OS.

15 نکته کامپیوتری

یکی از معروف ترین این برنامه ها «ویندوز» نام داره که نسخه های مختلفی هم داره که می دونم همگی با آنها آشنا هستید. مثل ویندوز 98 یا ویندوز xp یا ویستا. ویندوز محصول شرکت Microsoft است.

حالا نکته اینجا است، هیچ اجباری به استفاده از ویندوز نیست و ویندوز تنها انتخاب موجود نیست. بلکه این تصور غلط به خاطر سلطه مایکروسافت بر روی بازار به وجود آمده. در اصل شرکت های مختلف و مشابهی وجود دارند که در این صنعت با مایکروسافت در رقابت هستند و خودشان «سیستم عامل» تولید می کنند.

به عنوان مثال، شرکت Apple سیستم عامل Mac را دارد. یا مثلآ سیستم عامل Ubuntu مال شرکت Canonical است.

 

5- هر کامپیوتری الزامآ پنتیوم نیست: pentium فقط اسم مدل یکی از پردازنده (CPU) های شرکت اینتل است! فکر می کنم واضحه، مثلآ من اگر از CPU یک شرکت دیگه مثل AMD استفاده کنم دیگه «کامپیوترت پنتیوم چنده؟» مفهومی نداره. در ضمن مدل های pentium هم الان تقریبآ منسوخ شده و قدیمی به حساب می آیند.

 

6- فایروال همان آنتی ویروس نیست: هر دو امنیت کامپیوتر را تامین می کنند اما با یکدیگر فرق دارند. توضیح تخصصی این تفاوت از حوصله این مطلب (و احتمالآ شما) خارج است. بگذارید این طور بگویم، فایروال یا دیواره آتش مثل یک گارد هست که شما بگذارید دم در خانه تا از ورود افراد خطرناک جلوگیری کند. آنتی ویروس مثل یک محافظ شخصی است که اگر کسی یه جوری گارد را دست به سر کرد یا یواشکی از دودکش شومینه اومد توی خونه او را دستگیر کنه.

 

7- تفاوت فایل، فولدر و درایو: اصلآ به کامپیوتر فکر نکنید، درایو مثل طبقه ای است که شما پوشه های مختلف از اسناد تان را نگهدای می کنید. فولدر همان پوشه هایی است که اسناد در آنها وجود دارند. هر سند موجود در پوشه مثل یک فایل هست. در نتیجه من اگر از شما بپرسم فلان سند کجاست؟ شما می گویید: «در طبقه دوم، پوشه سبز رنگ، کاغذ آخر.»

حالا اگر بپرسم «اون تحقیق شیمی که دانلود کردی کجاست؟» چه می گویید؟ «درایو C، فولدر Shimi، فایل shimi.pdf»

یا مدل کامپیوتری تر:    C:Shimishimi.pdf

این طور بخوانید، «سی دو نقطه بک اسلش شیمی بک اسلش شیمی دات پی دی اف».

حالا چطوری فرق اینا را هم به خاطر بسپاریم؟ یکی اینکه درایو ها تعداد شان زیاد نیست. عمومآ همین C و D و E و اینها هستند.

15 نکته کامپیوتری

فولدر ها یا پوشه ها هم که اصلآ از آیکون شان مشخص است.

 

فایل ها هم می توانید این جوری بشناسید. هر آیتمی که وقتی رویش کلیک می کنید دیگه جلوتر نمی توانید بروید یک فایل است. به عنوان مثال وقتی روی یک فولدر کلیک می کنید وارد آن می شوید، دوباره می توانید چیزی انتخاب کنید… در نتیجه این یک فایل نیست.

 

اما اگر روی یک عکس کلیک کنید آن عکس خودش باز می شود، دیگر داخل آن عکس پوشه های دیگر یا فایل های دیگر وجود ندارد. در نتیجه یک عکس یک فایل است.

به عبارتی هر آیتمی که یک پسوند داشته باشد، مثلآ txt. یا jpg. و… یک فایل است.

 

8- پسوند فایل ها مهم است: اول از همه، اصلآ پسوند چیه؟ پسوند اون سه حرف آخر اسم هر فایل است. پسوند به ویندوز و شما می گوید که این چه نوع فایلی است. به عنوان مثال یک فایل متنی که فقط حاوی نوشته است پسوندش txt. است.

عکس های واقعی مثل آنها که با دوربین عکاسی می گیرید عمومآ دارای پسوند jpg هستند.

عکس های کارتونی و کامپیوتری و غیر واقعی هم عمومآ gif یا png هستند.

فایل های فشرده شده عمومآ دارای پسوند zip یا rar هستند که آنها را باید با برنامه های مخصوص مثل Winzip یا WinRAR باز کنید.

فایل های اجرایی مثل فایل های برنامه های یا فایل های Setup بازی ها و… هم عمومآ دارای پسوند exe. هستند.

آهنگ ها هم که مطمئنم خودتان می دانید، عمومآ mp3 یا wav هستند.

پسوند فایل ها اطلاعات زیادی به ما می دهند. مثلآ اگر کسی یک فایل به شما داد که پسوند آن exe. بود و گفت این عکس خودم است. دارد دروغ می گوید! احتمالآ به جای عکس یک برنامه مخرب مثل یک ویروس است.

 

9- تفاوت وبلاگ و وب سایت: «وبلاگ» از جمله چیز هایی است که تعریف دقیقش یکم سخته. یک باور اشتباه اینه که یک وب سایت یک آدرس مستقل دارد، مثلآ www.microsoft.com یک سایت است اما microsoft.persianblog.ir یک وبلاگ است. این تعریف اشتباه است.

وبلاگ جایی است که – عمومآ – یک نفر یادداشت هایی می نویسد. این یادداشت ها می توانید شخصی، تخصصی یا عمومی باشد. وبلاگ ها بر پایه یکی از برنامه های مدیریت محتوا نظیر وردپرس یا مووبل تایپ هستند. همچنین می توانند روی سرویس دهنده های وبلاگ آنلاین باشند، مثل Blogspot یا Persianblog و… که در این صورت آدرس آنها به شکل EsmeWeblog.Persianblog.ir و… درمیاید. اما می توانند آدرس شخصی هم داشته باشند.

اکثر وبلاگ ها شامل بخش نظرات هم هستند که خوانندگان از این طریق با نویسنده در ارتباط هستند و نظر خودشان را به اطلاع نویسنده می رسانند. هم وبلاگ و هم وب سایت می تواند متعلق به یک نفر، چند نفر یا یک شرکت هم باشد در نتیجه مالکیت یا مخاطب یک نشانه برای تمیز دادن وبلاگ از وب سایت نیست.

اما عمومآ وبلاگ متعلق به یک نفر است و شما با ورود به آن می دانید که در حال خواندن نوشته چه کسی هستید. وبلاگ ها عمومآ غیر رسمی تر از وب سایت ها هم هستند.

یک تفاوت دیگر هم این است که وب سایت ها عمومآ سرویس یا محصول خاصی دارند اما وبلاگ ها – حداقل مستقیمآ – سرویسی ارائه نمی کنند و فقط حاوی نوشته های نویسنده هستند.

 

10- دومین، دامین یا دامنه: ببینید خودتان را درگیر نکنید، خیلی ساده است. اسم هر سایت (آدرسی که تایپ می کنید که واردش شوید) دامنه آن سایت است. مثلآ دامنه یاهو yahoo.com است. برای داشتن این نام ها باید نام مورد نظر آزاد باشد و مبلغی را سالیانه پرداخت کنید تا به نام شما ثبت شود.

توجه کنید که مثلآ در مثال یاهو، کل عبارت “Yahoo.com” دامنه است، نه فقط “Yahoo”

توجه کنید که مثلآ در مثال یاهو، کل عبارت “Yahoo.com” دامنه است، نه فقط “Yahoo” در نتیجه “Yahoo.net” هم یک دامنه جدا است که می تواند متعلق به فرد دیگری باشد، همچنین “Yahoo.org” و… اما خوب شرکت های بزرگ تمام دامنه های اسم شرکت شان را به نام خودشان ثبت می کنند.

 

11- هاست یا هاستینگ: هاست، هاستینگ یا Host یعنی فضایی که فایل های یک سایت اینترنتی روی آن قرار می گیرد. هر چیزی که شما روی یک سایت می خوانید باید روی یک کامپیوتر واقعی در یک جایی از دنیا وجود داشته باشد.

این فضا ها هم توسط شرکت ها فروخته می شود. در نتیجه اگر می بینید می گویند «هاست 100 مگابایتی» یعنی به شما 100 مگابایت فضا می دهند که فایل های سایت تان را در آن نگهداری کنید.

 

12- پروکسی همان فیلتر شکن نیست: پروکسی (proxy) همان فیلتر شکن نیست و هیچ ربطی هم به فیلتر شکن ندارد. به کامپیوتر اصلآ فکر نکنید، پروکسی می دانید مثل چیست؟ مثل اینکه من زنگ بزنم به شما بگم «اگر می تونی سر راه برو فلان کتاب فروشی ببین این کتاب را داره؟» شما می روید و از همانجا به من زنگ می زنید، می گویید «آره مثلآ فلان کتاب هست جلدش این رنگیه قیمتشم اینه…». این یعنی پروکسی.

وقتی شما IP و Port پروکسی را در برنامه ای وارد می کنید یا از فیلتر شکن استفاده می کنید کامپیوتر شما به یک کامپیوتر دیگه در جایی از دنیا وصل میشه و اون کامپیوتر میره اون آدرسی که شما می خواهید را باز می کنه و به شما نشان میده. حالا اگر پروکسی شما در یک کشور خارجی باشه می تونه جاهایی بره که شما نمی تونید برید! خیلی واضحه نه؟

 

13- وی پی ان (vpn) همان فیلتر شکن نیست: نمی خواهم به ساختار vpn و… بپردازم. بلکه می خواهم بر عکس خیلی ساده برای تان توضیح بدهم که خوب متوجه بشید. vpn یک نوعی از شبکه است که اطلاعاتی که در آن رد و بدل می شود به خاطر فرایند رمزنگاری قابل دیده شدن نیست.

مثل چی؟ این سناریو را تجسم کنید، من و دوستم و شما با هم در یک اتاق هستیم. من و دوستم هر دو علاوه بر فارسی به زبان چینی هم مسلط هستیم اما شما یک کلمه هم چینی بلد نیستید. حالا شما به من به فارسی می گویید «تو حق نداری راجع به آن موضوع با دوستت صحبت کنی!». حالا اگر من شروع کنم به چینی با دوستم حرف بزنم چی؟ شما نمی توانید بفهمید من دارم راجع به چی حرف می زنم.

اینکه vpn به عنوان یک فیلتر شکن استفاده می شود هم موردی مشابه است. «آن موضوع» همان سایت مسدود شده است و «زبان چینی» هم همان رمزنگاری شبکه vpn.

 

14- RAM بیشتر همیشه بهتر نیست: رم و حافظه بیشتر همیشه الزامآ بهتر نیست. یعنی کلآ این عدد ها هر چقدر بزرگتر می شوند الزامی نیست که بهتر شوند. چرا؟ به دلایل مختلف، مهم ترینش اینکه خیلی اوقات کامپیوتر شما توان استفاده از آن مقدار عظیم RAM را اصلآ ندارد… به عنوان مثال، اکثر افراد از ویندوز های 32 بیت استفاده می کنند که توان استفاده بیشتر از 4 گیگ رم را ندارند یعنی اگر شما 8 گیگ رم هم داشته باشید هیچ فرقی نخواهید دید… پس اگر از نحوه کار یک دستگاه آگاه نیستید حواستان جمع باشد که پول تان را بی خود هدر ندهید. برای استفاده بیشتر از 4 گیگ رم باید از سیستم عامل های 64 بیت استفاده کنید. مثلآ Windows Vista x64 Ultimate.

 

15- قوی بودن یکی از اجزای کامپیوتر ضعیف بودن جزئی دیگر را جبران نمی کند: این هم از جمله اشتباهاتی است که از خیلی ها تا به حال شنیده ام. هر عضو کامپیوتر وظیفه منحصر به فرد خودش را دارد و قوی بودن یک جز، مثلآ RAM ضعیف بودن CPU را جبران نمی کند. مثلآ شنیده ام که می گویند «این بازی 2 گیگ رم می خواد ولی اگر CPU ات قویه با 1 گیگ هم جواب میده…» که کاملآ اشتباه است.



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 1452
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : احسان

آموزش هارد به هارد کردن

اضافه كردن هارد دیسك به كامپیوتر یا عوض كردن هارد دیسك موجود از جمله كارهایی است كه بالاخره باید روزی انجام دهید اگر به كارهای فنی كامپیوترعلاقه دارید و دستی هم به آچار دارید ما به شما كمك می كنیم تا بتوانید این كار را انجام دهید

هارد به هارد hard to hard

در این قسمت به نكات سخت افزاری می پردازیم و در قسمت بعدی اصول نرم افزاری كار را توضیح می دهیم. اول از همه باید بگوئیم كه تعویض هارددیسك كامپیوتر یا افزودن یك هارددیسك به یك كامپیوتر كه دارای یك یا چند هارد دیسك است دارای دو مرحله می باشد كه اولی سخت افزاری است و باید دست به آچار شوید اما دومی نرم افزاری است كه باید دیسك را پارتیشن بندی كرده و فرمت نمائید تا بتوانید اطلاعات خود را روی آن بنویسید.

آسان ترین قسمت این كار همان قسمت سخت افزاری است كه چند مرحله بیشتر ندارد و بسیار ساده است فقط باید شما را كمی با محیط داخلی كامپیوتر آشنا نمائیم و بگوئیم كه چگونه كار كنید.

 

 

با باز كردن چند پیچ این امكان را خواهید یافت تا به قسمتهای داخلی كامپیوتر دست پیدا كنید اما یادتان باشد قبل از باز كردن كامپیوتر حتما آن را خاموش كرده و كابلهای برق آن را از برق بكشید. اگر دستبند مخصوص الكتریسیته ساكن دارید آن را به دست ببندید و به زمین وصل كنید تا الكتریسیته ساكن موجود در بدنتان تخلیه شود. اگر این دست بند را ندارید مهم نیست فقط سعی كنید با دست زدن به اشیا فلزی مانند بدنه میز، دستگیره در، لوله آب این الكتریسیته ساكن را از بدنتان تخلیه كنید. روی برد اصلی كامپیوتر كه بدان مادربرد می گویند معمولا دو سوكت وجود دارد كه برای اتصال هارد دیسك بكار می رود.اگر هارد دیسكتان را پیدا كنید یك كابل پهن بدان وصل است آن را دنبال كنید تا به یكی از این سوكتها برسید. آن هم کنار همین یكی است. اگر به نوشته های روی مادربرد توجه كنید این سوكت ها باید به نامهای IDE1 و IDE2 معرفی شده باشند. معمولا كامپیوتر از IDE1 بوت می شود پس هارد دیسكی كه دارای ویندوز یا OS است باید به این سوكت وصل شود. هارد دیسكها با نوعی كابل پهن به مادربرد وصل می شوند كه بدان ریبون كابل می گویند. طرفی كه یك كانكتور دارد به كنترلر روی مادر برد وصل می شود.

سعی كنید به قطعات الكترونیكی داخل كامپیوتر یا روی هارد دیسك هم دست نزنید.

 

 

هارد به هارد hard to hard

طرف دیگر كه دو كانكتور دارد هر كدام به یك هارد دیسك وصل می شود. در مادربردهای جدیدتر هر كانكتور روی مادربرد می تواند تا دو هارددیسك را راه اندازی كند پس با دو عدد كانكتور جمعا تا 4 عدد هارددیسك را می شود راه انداخت. البته درایو CD هم در همین خانواده قرار دارد و معمولا آن را به IDE2 وصل می كنند. پس به احتمال زیاد شما باید یك هارددیسك داشته باشید كه روی IDE1 وصل است و یك درایو CD دارید كه روی IDE2 وصل است. به هر كنترلر تا دو درایو وصل می شود.

برای آنكه سیستم بفهمد كدام درایو اولی است و كدامیك دومی، جامپرهایی روی خود درایو وجود دارد كه باید جداگانه تنظیم شود. اولین هارد دیسك را Master می گویند و دومی را Slave گویند. باید روی بدنه هارد دیسك خود بدنبال لیبلها یا نوشته هایی بگردید كه نحوه تنظیم این جامپرها را بیان كرده باشد. اگر پیدا نكردید باید از سایت سازنده هارددیسك مشخصات فوق را بدست آورید.

اگر روی یك كابل فقط یك درایو وصل می كنید باید درایو را در حالت جامپر 1Drive قرار دهید و شاید روی درایو شما این حالت اسم دیگری مانند Single یا همان Master داشته باشد. فرقی نمی كند كه درایو مستر یا اسلاو را به كدامیك از دو كانكتور روی كابل وصل می كنید فقط باید جامپر آنها برای ماستر یا اسلاو درست باشد



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 1357
|
امتیاز مطلب : 39
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : احسان

انتقال برق بدون کابل بصورت بیسیم

 

انتقال نیروی برق بدون استفاده از سیم، از رویاهای دیرینه نویسندگان علمی‌تخیلی به شمار می‌رود. اما با پیشرفت‌های مهندسی، ابزارهای همراه و خودروهای الکتریکی، این رویا به زودی به واقعیت می‌پیوندد.

کابل‌های برق همواره گرد و غبار را به خود جلب می‌کنند. کامپیوترها، تلویزیون‌ها و پخش کننده‌های موسیقی هر ساله باریک‌تر می‌شوند، ولی سیم‌های جمع شده در گوشه هر اتاق، یک مانع زشت بر سر راه مینیمالیسم واقعی است. آیا راهی برای حل این مشکل وجود دارد؟

انتقال برق بدون کابل بصورت بیسیم

بعد از آن دردسر شارژ تلفن‌ها، ام‌پی‌تری پلیرها و پی‌دی‌ای‌ها قرار دارد. معمولا خیلی دردسر ساز نیست، ولی خیلی پیش می‌آید که شارژ باطری را فراموش کنید و خانه را با یک باطری خالی ترک کنید. آیا زندگی ساده‌تر نمی‌شد اگر هنگامی که وارد یک ساختمان می‌شدید، نیروی برق به طور نامرئی به دستگاه شما تابیده می‌شد؟ ارتباطات بی‌سیم در همه جا وجود دارد، پس چرا ما نمی‌توانیم برای همیشه دستگاه‌های الکترونیک خود را هم از کابل‌های برق جدا کنیم. نیوساینتیست در مقاله‌ای به پاسخی برای این پرسش پرداخته است.

 

تا کنون بهره‌وری پایین انتقال توان و مسائل ایمنی، تلاش‌ها برای انتقال بی‌سیم نیروی برق را بی‌اثر کرده بود، ولی چند شرکت نوآور جدید التاسیس و چند نام بزرگ، مانند سونی و اینتل، یک بار دیگر سعی دارند این امر را ممکن سازند. چند ساله اخیر شاهد ارائه سمینارهایی بوده است که وعده تامین نیروی الکتریکی مورد نیاز برای موبایل‌ها، لپتاپ‌ها و تلویزیون‌ها به صورت بی‌سیم می‌دهند. آیا ما به زودی شاهد وداع با سیم، یک بار و برای همیشه خواهیم بود؟

 

آرزویی به قدمت تولید برق

ایده انتقال بی‌سیم نیرو تقریبا به اندازه خود تولید برق قدمت دارد. در آغاز قرن بیستم، نیکلا تسلا پیشنهاد استفاده از کویل‌های بزرگ برای انتقال برق از طریق لایه تروپوسفر اتمسفر به خانه‌ها را داد. او حتی شروع به ساخت یک برج به نام واردن‌کلیف در لانگ‌آیلند نیویورک کرد، که یک برج مخابراتی خیلی بزرگ بود که می‌توانست با استفاده از آن ایده خود برای انتقال بی‌سیم نیروی برق را بیازماید. ولی داستان جایی قطع شد که حامیان مالی وی، هنگامی که دریافتند که هیچ راه عملی وجود ندارد که بشود مطمئن شد که مردم پول برقی را که از ان استفاده می‌کنند می‌پردازند، و در عوض شبکه برق سیمی گسترش یافت.

انتقال بی‌سیم دوباره در دهه 1960 بروز یافت، زمانی که یک هلیکوپتر مینیاتوری به نمایش درآمد که انرژی خود را از امواج مایکروویوی دریافت می‌کرد که از زمین به آن تابیده می‌شد. برخی ادعا کردند که یک روز ما قادر خواهیم بود که نیروی مورد نیاز فضاپیماهای خود را با تاباندن پرتوهای لیزر به آنها تامین کنیم. و به همین ترتیب، کارهای نظری زیادی بر روی احتمال تاباندن نیرو به زمین از فضاپیماهایی که انرژی خورشیدی را جذب می‌کنند، انجام شد.

با این وجود، انتقال نیروی بی‌سیم زمین به زمین در فاصله طولانی، نیاز به زیرساخت‌های گران قیمتی دارد، و با نگرانی‌ها در مورد امنیت انتقال نیرو از طریق امواج مایکروویو پرتوان، خیلی از این ایده استقبال نشد.

 

دردسری به نام کابل برق

به رغم اینکه ما در آینده نزدیک شاهد یک شبکه نیروی بی‌سیم نخواهیم بود، ایده تاباندن انرژی در یک مقیاس کوچک‌تر به سرعت در حال گسترش است. این تا حد زیادی به این دلیل است که با وجود ارتباطات بی‌سیم، مانند وای‌فای و بلوتوث، و مدارهای الکتریکی که هر روز کوچک‌تر می‌شوند، اکنون کابل‌های برق تنها مانع بر سر راه این هستند که کاملا قابل حمل شوند.

انتقال برق بدون کابل بصورت بیسیم

با این محرک جدید، مهندسین و شرکت‌های نواور به استقبال این چالش رفتند و به رغم اینکه تاباندن انرژی هنوز در مرحله طفولیت قرار دارد، به نظر می‌رسد که سه حالت برای آینده آن متصور باشد. استفاده از امواج رادیویی برای انتقال الکتریسیته شاید مشخص‌ترین راه حل باشد، چرا که در اصل از همان نوع از فرستنده‌ای و گیرنده‌ای استفاده می‌کنید که در مخابرات وای‌فای از آن استفاده می‌شود. شرکت پاورکست که در پیتزبورگ پنسیلوانیا مستقر است، به تازگی از این فناوری برای انتقال نیرویی در حد میکرووات و یا میلی‌وات در فواصل بیش از 15 متر برای حسگرهای صنعتی استفاده کرده است. آنها اعتقاد دارند که می‌توان یک روز از رویکرد مشابهی برای شارژ ابزارهای کوچکی مانند کنترل از راه دور، ساعت‌های زنگ‌دار و یا حتی موبایل استفاده کرد.

یک احتمال دوم برای ابزارهای پرمصرف‌تر، تاباندن یک پرتو لیزر فروسرخ تنظیم شده به یک سلول فتوولتائیک است که پرتو را به انرژی الکتریکی بازتبدیل می‌کند. این رویکردی است که شرکت PowerBeam واقع در سن‌خوزه کالیفرنیا انتخاب کرده است، ولی تا کنون بازدهی آن تنها بین 15 و 30 درصد بوده است. درست است که می‌توان از این روش برای تامین نیروی دستگاه‌های پرمصرف‌تر استفاده کرد، ولی در عمل تلفات زیادی دارد.

این فناوری برای تامین نیروی لامپ‌های بی‌سیم، بلندگوها و ابزارهای الکترونیک با مصرف برق کمتر از 10 وات به کار رفته است. در طول زمان و با ارتقای فناوری لیزر و سلول‌های فتوولتائیک، شرکت امیدوار است که بازدهی بالاتر از 50 درصد هم امکان پذیر شود. گراهام می‌گوید: «هیچ دلیلی وجود ندارد که ما نتوانیم در نهایت یک لپتاپ را به این ترتیب شارژ کنیم». بر خلاف برخی از فناوری‌های امکان پذیر دیگر، یک لیزر متمرکز انرژی کمی را در فواصل طولانی از دست می‌دهد، و بازدهی خود را از دست نمی‌دهد: «صد متر فاصله طوانی محسوب نمی‌شود».

 

پرتوهای دردسرساز

دیگران نسبت به عملی بودن این روش برای ابزارهای واقعا قابل حمل خوشبین نیستند، ابزاری که دائما در و بین اتاق‌ها در حرکت هستند. منو ترفرز، رئیس کنسرسیوم نیروی بی‌سیم در هلند می‌گوید: «یک پرتو فروسرخ نمی‌تواند برای شارژ یک گوشی موبایل مناسب باشد، چرا که جای مشخصی ندارد». راه حل پاوربیم قرار دادن یک لامپ کوچک فلوئورسنت در دستگاه گیرنده است تا دوربینی که در فرستنده کار گذاشته شده است، بتواند آن را رهگیری کند و امواج لیزر را به همان سو بفرستد. مشکل دیگر این است که برای هر دستگاهی که می‌خواهید شارژ کنید باید یک پرتو مجزا فرستاده شود، مسئله‌ای که به گفته آریستیدیس کارالیس از ام‌آ‌ی‌تی برای مهندسین دردسرساز خواهد بود، وی در حال حاضر مشغول کار بر روی یک سیستم جایگزین انتقال بی‌سیم نیروی برق است.

سومین احتمال نیز القای مغناطیسی است، که جذاب‌ترین انتخاب برای کاربرد‌های بزرگ محلی است. یک میدان مغناطیسی متناوب که از یک کویل ناشی می‌شودکه می‌تواند در کویل دیگری که در نزدیکی آن باشد، جریان الکتریکی را القا کند، این همان روشی است که خیلی از ابزارها مانند مسواک‌های برقی و حتی برخی از موبایل‌ها باطری‌های خود را شارژ می‌کنند.

ولی مشکل اینجا است که به رغم اینکه درست در مجاورت کویل، بازدهی دستگاه خیلی خوب است ولی وقتی که حتی تنها چند میلیمتر فاصله وجود داشته باشد، این بازدهی به صفر می‌رسد.

این اصل شناخته شده‌ای است که در صورتی که دو شیء در فرکانس مشابهی رزونانس داشته باشند، انرژی مکانیکی منتقل شده، خیلی بیشتر می‌شود، وقتی که یک خواننده اپرا با صدای خود یک لیوان را به لرزش در می‌آورد از همین اصل استفاده می‌کند. کارالیس و همکارانش می‌خواستند تا ببینند که آیا می‌توان به همین ترتیب بازدهی میدان مغناطیسی را در فواصل طولانی‌تر بالا برد یا نه.

انتقال برق بدون کابل بصورت بیسیم

گروه از یک کویل القایی متصل به یک خازن استفاده کردند. انرژی در مدار به سرعت بین یک میدان الکتریکی در خازن و یک میدان مغناطیسی در کویل نوسان می‌کند. فرکانس این لرزش توسط توانایی خازن برای ذخیره بار و قابلیت کویل برای تولید یک میدان مغناطیسی کنترل می‌شود. اگر فرکانس در مدار فرستنده انرژی با گیرنده متفاوت باشد، رزونانس اتفاق نمی‌افتذ. نتیجه این خواهد بود که انرژی ارسالی از سوی فرستنده هم فاز با انرژی که در گیرنده وجود دارد نخواهد بود و در نتیجه آن، این دو همدیگر را خنثی می‌کنند. ولی گروه به این نکته توجه داشت که اگر فرستنده و گیرنده رزونانت باشند، میدان‌ها در دو کویل با هم سنکرون خواهند بود، که به این معنی است که تداخل آنها سازنده است و مقدار انرژی منتقل شده افزایش می‌یابد.

آنها نظریه خود را در سال 2007 با موفقیت آزمایش کردند، نتیجه: انتقال 60 وات در فاصله 2 متر، با بازدهی 50 درصد. گروه از آن زمان و برا پیشبرد این نظریه، یک شرکت تاسیس کرده که WiTricity نام دارد. سال ذشته، شرکت از دو کویل مربعی به عرض 30 سانتیمتر استفاده کرد، یکی در فرستنده و دیگری در گیرنده، تا یک تلویزیون 50 واتی را با بازدهی 70 درصدی، در فاصله نیم متری از منبع نیرو تغذیه کند. کارالیس می‌گوید: «در برخی موارد، افزایش بازدهی در اثر رزونانس می‌تواند بیش از صد هزار بار بیش از حالت بدون رزونانس باشد».

بر خلاف انتقال انرژی لیزری که نیاز به دید مستقیم داشت، میدان مغناطیسی روی گیرنده متمرکز نمی‌شود و می‌تواند از موانع بین فرستنده و گیرنده هم عبور کند.

 

شرکت‌های بزرگ الکترونیکی نیز به سرمایه گذاری روی «انتقال رزونانسی» علاقه نشان داده‌اند. برای مثال، سونی یک تلویزیون بی‌سیم را به نمایش گذاشته و اینتل نیز در حال سرمایه گذاری بر روی این فناوری برای دسته‌ای از ابزارها است. امیلی کوپر، از محققین آزمایشگاه اینتل در سیاتل می‌گوید: «بازدهی انتقال نیرو کاملا مستقل از میزان توان است، در نتیجه می‌توان برای لپتاپ‌ها، دستگاه‌های الکترونیکی برای مصرف‌کنندگان مانند تلویزیون‌ها، و ابزارهای کوچک‌تر قابل حملی مانند موبایل‌ها هم می‌توان از همین روش استفاده کرد». به عبارت دیگر، بازدهی انرژی برای تغذیه یک تلویزیون پلاسمای بزرگ و یک پی‌دی‌ای کوچک با استفاده از رزونانس به یک اندازه خواهد بود.

با چنین ارائه‌های نویدبخشی، به نظر محتمل می‌آید که انتقال نیرو بدون سیم، در آینده نقش مهمی در منازل ما بازی کند. در حال حاضر، یک استاندارد تکنیکی، که Qi نام دارد، برای تکنیک القای مغناطیسی غیر رزونانسی وجود دارد، و صفحات سازگار با آن نیز به زودی در دسترس خواهند بود. برای دیگر روش‌ها هنوز زود است، ولی استانداردهای مشابهی نیز برای آنها ارائه خواهند شد.

 

مضرات برای انسان

ولی این فناوری با موانعی نیز روبرو خواهد شد. به یک دلیل، شما نگرانی در مورد انتقال پرتوهای نسبتا پرتوان انرژی از اتمسفر را نادیده گرفته‌اید. برای مثال، انتقال لیزری را در نظر بگیرید: کارالیس می‌گوید که «انرژی بالایی که در پرتوهای اریک لیزر متراکم شده می‌تواند صدمات جدی به سلامتی افراد وارد کند». ولی در محصولات پاوربیم این امر خطرناک نخواهد بود. اگر دوربین کوچک روی فرستنده نتواند لامپ کوچک روی گیرنده را ببیند، در عرض چند هزارم ثانیه لیزر را خاموش می‌کند. و جهت افزایش ایمنی هم، اگر گیرنده یک قطعی ناخواسته در دریافت لیزر را حس کند، پیامی از طریق رادیو برای فرستنده ارسال می‌کند.

ولی قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی و میدان‌های مغناطیسی متناوب نیز خطرات بالقوه خود را دارد. اگر آنها گرما را به سلول‌های ما ارسال کنند، می‌توانند در یک بازه زمانی طولانی به بافت‌ها آسیب وارد کنند. ولی با توجه به این که میزان امواجی که محصولات شرکت‌هایی مانند ویتریسیتی ما را در معرض آن قرار می‌دهند کمتر از حد مجاز استانداردها است، نباید خطر خاصی ما را تهدید کند.

ولی این ترس وجود دارد که میدان‌های الکترومغناطیسی بافت‌ها را از طریق یک مکانیزم دیگر غیر گرمایی تخریب کنند، مانند نگرانی که در مورد گوشی‌های موبایل وجود دارد. وقتی که هیچ تحقیق گسترده در دسترسی برای آزمودن در معرض قرار گرفتن در طولانی مدت وجود ندارد، آنها مجبور بودند که به تحقیقات آزمایشگاهی اتکا کنند، که آنها هم هیچ تاثیر آشکار یا تکرار پذیری را پیدا نکرده‌اند. و این یعنی این که این قضیه مضر بودن یا نبودن امواج مایکروویو کماکان لاینحل باقی خواهد ماند.

ولی شاید نگرانی بیشتر مربوط به مسائل زیست محیطی باشد. در حالی که زمین هر روز گرم‌تر می‌شود، خیلی از مردم به دنبال راهی برای افزایش بهره‌وری و ذخیره انرژی می‌گردند، تا به این ترتیب انتشار گازهای گلخانه‌ای از نیروگاه‌ها کاهش یابد. برای برخی از افراد، انتقال بی‌سیم نیروی برق با توجه به تلفاتش، به معنی یک گام رو به عقب خواهد بود.

شاید وقتی به تک تک ابزارها نگاه می‌کنیم، میزان اتلاف انرژی زیاد به نظر نرسد، ولی اگر کل خانه از یک سیستم بی‌سیم استفاده کند و این امر در تعداد زیادی از منازل اتفاق بیفتد، داستان دیگری خواهد بود. پرسش این است که چرا باید به جای کاهش تلفات مصرف برق، رو به یک سیستم بی‌سیم انتقال انرژی بیاوریم، فقط به این دلیل که زیباتر خواهد بود؟

 



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 1300
|
امتیاز مطلب : 28
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : احسان

همه چيز درباره نسخه جديد فتوشاپ CS5

 

 

عرضه جديدترين بسته نرم افزار گرافيکي شرکت ادوبي – CS5- سوالات زيادي را در ذهن کاربران دارنده نسخه هاي قديمي ايجاد کرده که آيا ارزش دارد تا با پرداخت 2500 دلار نرم افزارشان را به جديدترين نسل ارتقا دهند؟

نسخه CS5 شرکت ادوبي هنوز به صورت گسترده پخش نشده، اما فايل هاي آموزشي اش روي يوتيوب و توييتر رونق فراوان يافته و بحث و جدل زيادي از نظر فني به بار آورده است.علي رغم فهرست طولاني آيتم هاي نو در نسخه جديد سوال در مورد ارتقا از نسخه چهار به پنج در ذهن کاربران ايجاد شده است.

cs5

ادوبي سه باندل اصلي نرم افزار جديد خود يعني Standard,Extended و Master داشته و براي کاربران مختلف از صنايع و شرکتهاي متنوع نسخه هاي Design Standard, Design Premium, Production Premium, Web Premium, Master Collection را ارايه کرده است.نسخه اي هم شامل تمام 14 محصول شرکت ادوبي وجود دارد که چهار سرويس آنلاين بهمراه Flash Catalyst CS5 نيز در آن جا داده شده است. بهر حال اين فتوشاپ است که طليعه دار محصولات ادوبي است و همگان اين شرکت را با اين نام 20 ساله به رسميت مي شناسند.

cs5

اول از همه بايد گفته شود نسخه شماره 5 ابزار جديد ايجاد محتواي مولتي مدياي پيشرفته است که اپليکيشن هاي آنلاين کمک موثري را به ايجاد چنين محتوايي مي کنند. 250 فيچر جديد در نسخه 5 سي.اس ديده مي شود که ابزار سه بعدي براي ساخت ويديوهاي اينترنتي و کمک به مهندسان صنعتي از جمله آنهاست. گفتني است 30 ويژگي و فيچر جديد توسط جامعه آزاد دوستداران فتوشاپ به اين شرکت اهدا شده و در اختيار کاربران قرار گرفته است.

مهمترين ويژگي که کوين کونور قايم مقام مدير محصولات ادوبي معتقد است در اين نسخه فتوشاپ ، منحصر به فرد شده؛  توسعه فيچري بنام Content-Aware Fill است که بوسيله آن با کليک روي قسمتي از عکس زوايد و حواشي غير لازم حذف شده و عکس دلخواه با يک کليک در اختيار اديتور يا کاربر قرار مي گيرد. بسياري از عکاسان و کساني که عکس روتوش مي کنند سخت بدان نيازمندند و با اين آيکون مي توانند به تصوير دلخواه دست يابند. هر نوع شي مزاحم در تصوير فقط با يک کليک از بين مي رود و قسمتهاي خالي مانده را هوشمند با مرز کناري جاي خالي مانده پر مي کند. (با ابزار موسوم به Spot Healing brush ). ويديوي مربوط به اين قسمت در يوتيوب بيش از 2 ميليون بازديد کننده پيدا کرده است.

زوم کردن روي تصاوي کار را سريعتر پيش مي برد هر چند روي کيفيت آن تاثيري ندارد. قابليت تشخيص سريع لبه هاي تصوير و اديت آن از ديگر ويژگي هاي نسخه جديد در فتوشاپ است که اين فيچر براي کساني که پلاگين Fluid Mask  را دارند چندان جذاب نيست اما کاريراني که آنرا ندارند، از کار کردن با نسخه جديد اغنا مي شوند.

cs5

سيستم پردازش تصوير موسوم به HDR يا High Dynamic Range  در نسخه جديد توسعه يافته و با سريعتر شدن الگوريتم پردازش در فتوشاپ جديد، استفاده از آيکون پريست ها وجود دارد.  قلم موي جادويي وسعت يافته و با داشتن قلم موي مخلوط کن همه چيز متحول شده است.با استفاده از اين ويژگي ترکيب رنگها ميسر شده و مانند نقاش که رنگها را مخلوط مي کند، کاربر نيز مي تواند رنگ دلخواه خود را ساخته و بکار ببرد. کاربر با ويژگي جديد Puppet Wrap مي تواند عناصر درون تصوير را کشيده و يا فشار داده و جمع کند.

ويژگي هاي ديگري که طراحان و عکاسان دنبال آن بوده و مي توان آنرا در نسخه جديد ديد شامل نصب پلاگين جديد نسخه شش از ادوب راو Adobe Raw ، تصحيح خودکار لنز دوربين و گرفتن هر نوع اعوجاج تصويري ، حکاکي برجسته نما در سه بعدي کردن تصاوير، بهبود واقعيت گرايي در تصاوير سه بعدي (فقط در اديشن Extended وجود دارد)، مبدل جديد و قوي تر تصاوير سياه  سقيد، وجود ويژگي بريج و دسترسي آسان به تصاوير از جمله آنهاست.

عملکرد نرم افزار فتوشاپ نسخه جديد در سيستم عاملهاي 64 بيتي بالا رفته و بومي سازي شده است. لذا کاربران نسبت به قبل آسانتر و سهل الوصول تر به فتوشاپ دسترسي پيدا کرده و با سرعت بالاتري به کار اديت عکس مي پردازند.

 

با اين همه تفاسير آيا بايد نسخه جديد را خريداري نمود؟

به گفته کارشناسان بسياري از فيچرها و ويژگي هاي جديد در برخي پلاگين هايي است که جداگانه توسط کاربران خريداري و نصب شده و حالا ادوبي همه آنها را در يه بسته خلاصه کرده و داخل فتوشاپ جديد ريخته است. بهر حال زمان کمتري صرف اديت عکسها شده و اکنون کاربران و عکاسان و طراحان صنعتي به مراتب راحت تر به اديت تصاوير مي پردازند به اين شرط که مشکل پرداخت 2500 دلار را نداشته باشند



:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
:: بازدید از این مطلب : 1638
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد